beraberce Derneği olarak DVV International-Almanya Halk Meslek Yüksek Okulları Birliği’nin stratejik partnerliği ve Almanya Dışişleri Bakanlığı desteğiyle 2017’den bu yana düşündüğümüz, dünyanın her köşesinden ilham alarak, birlikte üreterek, düşünerek Türkiye’de ve “temas” edebilediğimiz her yerde birlikte yaşama, barış kültürüne katkı sunma umuduyla başladığımız Hatırla! Projesi kapsamında beraberce Akademi’de Çevrimiçi Kolektif Öğrenme Deneyimleri, Barış Eğitimcisi Eğitimleri düzenliyoruz.
Barış kültürü, özgürlük, sorumluluk, hafıza, kimlik ve perspektif temalarında gerçekleşmekte olan kolektif öğrenme deneyimi süreçlerini çevrimiçi (online) öğrenme platformumuz beraberce Akademi’ye taşıdık. Beraberce öğrenmek, soru sormak, ezber bozmak, demokratik ve bağımsız bir tartışma alanında buluşarak müşterek bir yaşamın inşasına dair yeni yolları aramak için herkesi beraberce Akademi’ye davet ediyoruz!
Yeni yılın ilk ve yeni kolektif öğrenme deneyimine davetlisiniz!
‘’Sınır ve Göç” temalı kolektif öğrenme deneyiminde göç, göçmenlik, yurttaşlık ve sınır kavramı üzerine düşünmeye davet ediyoruz herkesi. 2 günlük çevrimiçi programda; göç olgusu bağlamında etkileşim, diyalog ve bir arada yaşama pratikleri üzerine tartışacak ve sorular soracağız.
Sınır nedir? Gerekli midir?
Sınırları korumak ne demektir?
Sınırlar kültürler arasında keskin bir çizgi midir?
Gelin hep birlikte soruları çoğaltalım ve yanıtlar arayalım.
Program Gün ve Saatleri:
1. Gün: 27 Ocak 2022, 19:00-22:00
2. Gün: 28 Ocak 2022 19:00-22:00
Başvuru için link: https://forms.gle/PrnUCAFD9JRJSAFE8
Son başvuru: 25 Ocak, 18:00
Değerlendirme ve sonuçların duyurulması: 26 Ocak 2022