beraberce Derneği olarak DVV International-Almanya Halk Meslek Yüksek Okulları Birliği’nin stratejik partnerliği ve Almanya Dışişleri Bakanlığı desteğiyle 2017’den bu yana düşündüğümüz, dünyanın her köşesinden ilham alarak, birlikte üreterek, düşünerek Türkiye’de ve “temas” edebilediğimiz her yerde birlikte yaşama, barış kültürüne katkı sunma umuduyla başladığımız Hatırla! Projesi kapsamında beraberce Akademi’de Çevrimiçi Kolektif Öğrenme Deneyimleri, Barış Eğitimcisi Eğitimleri düzenliyoruz.
Barış kültürü, özgürlük, sorumluluk, hafıza, kimlik ve perspektif temalarında gerçekleşmekte olan kolektif öğrenme deneyimi süreçlerini çevrimiçi (online) öğrenme platformumuz beraberce Akademi’ye taşıdık. Beraberce öğrenmek, soru sormak, ezber bozmak, demokratik ve bağımsız bir tartışma alanında buluşarak müşterek bir yaşamın inşasına dair yeni yolları aramak için herkesi beraberce Akademi’ye davet ediyoruz!
İnsan hakları ve sosyal adalet ilkelerini temel alan ve bu bağlamda insanların iyilik halinin sağlanması ve geliştirilmesini amaçlayan Sosyal Hizmet disiplinini, barış kültürü ile düşünmek mümkün mü? Ayrıcalık ve ayrımcılık kavramları çerçevesinde heteronormatif olmayan, kapsayıcı Sosyal Hizmet uygulamalarını konuşurken insan hakları ve ona eşlik eden sorunları eleştirel bir tarzda inceleyebilir miyiz? Tartışmak ve deneyim aktarımında bulunmak amacıyla sizleri 15 Eylül’de gerçekleştireceğimiz ‘Sosyal Hizmeti Barışla Düşünmek’ adlı atölyemize davet ediyoruz!
Sosyal Hizmet lisans ve yüksek lisans eğitimlerinde barış kavramanın ve Sosyal Hizmet uygulamalarında barışçıl bir bakış açısının varlığı üzerine düşünmeyi, kapsayıcı Sosyal Hizmet uygulamalarında ‘Sosyal Hizmet ve Barış’ temasının gerekliliği üzerine konuşmayı hedeflediğimiz programımızda KAOS GL ekibinden Sosyal Hizmet Uzmanı Koray Arkadaş ile Ayrıcalık ve Ayrımcılık kavramları üzerinden Heteronormatif olmayan Sosyal Hizmet Mümkün mü? Sorusuna deneyim aktarımları üzerinden yanıt arayacağız.
Kolaylaştırıcılar; Ronay Erdinç, Büşra Can
Konuk; Sosyal Hizmet Uzmanı Koray Arkadaş
Başvuru Formu: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfBNKaynshUuJJXdyJgGJTbqkgg8tvyZussKWZ3lPIX1aKg-Q/viewform?usp=sf_link
Son Başvuru Tarihi: 13 Eylül 2021
Sonuçların Duyurulması: 14 Eylül 2021
Atölye Tarih: 15 Eylül 2021
Saat: 19.00-22.00
*Program kontenjanı 20 katılımcı ile sınırlı olup sadece Sosyal Hizmet 3. ve 4. Sınıf lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin başvurusuna açıktır.
*Programa katılmak için başvuru formunu 13 Eylül 18.00’a kadar doldurmayı unutmayınız.
*Soru ve bilgi için [email protected] ve [email protected] adreslerine mail atabilirsiniz!