beraberce Derneği olarak DVV International-Almanya Halk Meslek Yüksek Okulları Birliği’nin stratejik partnerliği ve Almanya Dışişleri Bakanlığı desteğiyle 2017’den bu yana düşündüğümüz, dünyanın her köşesinden ilham alarak, birlikte üreterek, düşünerek Türkiye’de ve “temas” edebilediğimiz her yerde birlikte yaşama, barış kültürüne katkı sunma umuduyla başladığımız Hatırla! Projesi kapsamında beraberce Akademi’de Çevrimiçi Kolektif Öğrenme Deneyimleri, Barış Eğitimcisi Eğitimleri düzenliyoruz.
Barış kültürü, özgürlük, sorumluluk, hafıza, kimlik ve perspektif temalarında gerçekleşmekte olan kolektif öğrenme deneyimi süreçlerini çevrimiçi (online) öğrenme platformumuz beraberce Akademi’ye taşıdık. Beraberce öğrenmek, soru sormak, ezber bozmak, demokratik ve bağımsız bir tartışma alanında buluşarak müşterek bir yaşamın inşasına dair yeni yolları aramak için herkesi beraberce Akademi’ye davet ediyoruz!
Günlük yaşantımızda çok sık kullandığımız iletişim kavramı üzerine yeterince düşünüyor muyuz? Nedir iyi ve etkili iletişim? Kişilerin birbirini anlaması mı? İhtiyaçların giderilmesi veya duyguların doğru bir şekilde ifade edilmesi mi? Veya kişilerin iletişim koptuğu zaman bağı kurmayı ve bunu yeniden onarabilmenin yöntemlerini bilmesi ve süreci yönetebilmesi mi?
Dünyadaki ilk temsilcisi, “Şiddetsiz İletişim Bir Yaşam Dili” kitabının yazarı Marshall Rosenberg olan şiddetsiz iletişimin temelinde empati kurma yer alıyor. Barış dili olarak dabilinen şiddetsiz iletişimin önemi üzerine konuşmak ve pratiklerimizden öğrendiklerimizi kolektif bir öğrenme deneyimi ile paylaşmak için sizleri Ronay ERDİNÇ ve Büşra CAN kolaylaştırıcılığında 18 Kasım 2021 tarihinde çevrimiçi 15 kişiyle düzenlenecek olan’ Şiddetsiz iletişim ve Barış ‘adlı atölyeye davet ediyoruz. Bu öğrenme deneyimine katılmak için başvuru formunu doldurabilirsiniz.
Başvuru Formu: https://forms.gle/
Son Başvuru Tarihi: 15 Kasım 2021, 18:00
Sonuçların Duyurulması: 16 Kasım 2021
Atölye Tarih: 18 Kasım 2021
Saat: 19.00-21.30