beraberce Derneği olarak DVV International-Almanya Halk Meslek Yüksek Okulları Birliği’nin stratejik partnerliği ve Almanya Dışişleri Bakanlığı desteğiyle 2017’den bu yana düşündüğümüz, dünyanın her köşesinden ilham alarak, birlikte üreterek, düşünerek Türkiye’de ve “temas” edebilediğimiz her yerde birlikte yaşama, barış kültürüne katkı sunma umuduyla başladığımız Hatırla! Projesi kapsamında beraberce Akademi’de Çevrimiçi Kolektif Öğrenme Deneyimleri, Barış Eğitimcisi Eğitimleri düzenliyoruz.
Barış kültürü, özgürlük, sorumluluk, hafıza, kimlik ve perspektif temalarında gerçekleşmekte olan kolektif öğrenme deneyimi süreçlerini çevrimiçi (online) öğrenme platformumuz beraberce Akademi’ye taşıdık. Beraberce öğrenmek, soru sormak, ezber bozmak, demokratik ve bağımsız bir tartışma alanında buluşarak müşterek bir yaşamın inşasına dair yeni yolları aramak için herkesi beraberce Akademi’ye davet ediyoruz!
beraberce Akademi Güz Döneminde Yeni Tema: Barış Kültürü
beraberce Akademi Çevrimiçi Kolektif Öğrenme Deneyimleri devam ediyor!
Barış kültürünü, birlikte eşit yaşamı nasıl birlikte kurabiliriz? Kendimizin, topluluklarımızın, toplumun gündelik yaşam pratiklerinde barış kültürünü keşfetmeye, örmeye nasıl ve nereden başlayabiliriz? Özel veya kamusal tüm alanlarda, diyaloglarda, ilişki ağlarında barışı, şiddetsiz ve eşit geleceği sağlamak mümkün mü? Soruları çoğaltmak, cevapları birlikte keşfetmek, tartışmak, beraberce düşünmek ve deneyimlemek için beraberce Akademi Çevrimiçi Kolektif Öğrenme Deneyimleri yeni teması Barış Kültürü ile devam ediyor.
Başvuru için: https://bit.ly/3mQpTBf
Son başvuru: 12 Kasım Perşembe 18.00
Birinci Grup: 14 Kasım Cumartesi 11:30-16:30
İkinci Grup: 21 Kasım Cumartesi 11:30-16:30
Barış kültürü, özgürlük, sorumluluk, hafıza, kimlik ve perspektif temalarında gerçekleşmekte olan kolektif öğrenme deneyimi süreçlerini çevrimiçi (online) öğrenme platformumuz beraberce Akademi’ye taşıdık, sorumluluk ve barış temalarını Eylül-Ekim aylarında işledik, beraberce konuştuk, tartıştık, sorular sorduk. Beraberce öğrenmek, soru sormak, ezber bozmak, demokratik ve bağımsız bir tartışma alanında buluşarak müşterek bir yaşamın inşasına dair yeni yolları aramak için herkesi yine beraberce Akademi’ye davet ediyoruz!
Barış kültürünü, birlikte eşit yaşamı nasıl birlikte kurabiliriz? Kendimizin, topluluklarımızın, toplumun gündelik yaşam pratiklerinde barış kültürünü keşfetmeye, örmeye nasıl ve nereden başlayabiliriz? Özel veya kamusal tüm alanlarda, diyaloglarda, ilişki ağlarında barışı, şiddetsiz ve eşit geleceği sağlamak mümkün mü? Soruları çoğaltılmak, cevapları birlikte keşfetmek, tartışmak, beraberce düşünmek ve deneyimlemek için beraberce Akademi Çevrimiçi Kolektif Öğrenme Deneyimleri yeni teması Barış Kültürü ile devam ediyor.
Katılmak için https://bit.ly/3mQpTBf adresindeki başvuru formunu 12 Kasım Perşembe günü, saat 18:00’e kadar doldurmayı unutmayınız.
Katılımcılardan programın tümüne katılımlarını bekliyoruz. Barış Kültürü temalı çevrimiçi kolektif öğrenme deneyimi 1 günlük (5 saat) bir program ile 30’ar kişilik kontenjanlı 2 grupla gerçekleşecek. Birinci grup 14 Kasım 2020, saat 11:30-16:30; ikinci grup ise 21 Kasım 2020, saat 11:30-16:30 arasında bir araya gelecek.
Kolektif öğrenme deneyimi izleği, detaylı takvim ve beraberce Akademi’ye erişim detaylarını katılım başvuru değerlendirme süreci ardından paylaşacağız.
Katılım başvurularını değerlendirmede farklı şehirlerden ve arka planlardan katılımı ve cinsiyet eşitliğini esas alıyoruz.
Sorularınız ve detaylı bilgi için lütfen [email protected] e-posta adresinden bizimle iletişime geçin.
#barışberabercemümkün
#hayatberabercegüzel