beraberce Derneği olarak DVV International-Almanya Halk Meslek Yüksek Okulları Birliği’nin stratejik partnerliği ve Almanya Dışişleri Bakanlığı desteğiyle 2017’den bu yana düşündüğümüz, dünyanın her köşesinden ilham alarak, birlikte üreterek, düşünerek Türkiye’de ve “temas” edebilediğimiz her yerde birlikte yaşama, barış kültürüne katkı sunma umuduyla başladığımız Hatırla! Projesi kapsamında beraberce Akademi’de Çevrimiçi Kolektif Öğrenme Deneyimleri, Barış Eğitimcisi Eğitimleri düzenliyoruz.
Barış kültürü, özgürlük, sorumluluk, hafıza, kimlik ve perspektif temalarında gerçekleşmekte olan kolektif öğrenme deneyimi süreçlerini çevrimiçi (online) öğrenme platformumuz beraberce Akademi’ye taşıdık. Beraberce öğrenmek, soru sormak, ezber bozmak, demokratik ve bağımsız bir tartışma alanında buluşarak müşterek bir yaşamın inşasına dair yeni yolları aramak için herkesi beraberce Akademi’ye davet ediyoruz!
Eğitim faaliyetlerini uzaktan eğitim ilkeleri çerçevesinde tasarlamak, çevrimiçi ortamlarda sürdürmek ve dijital araçlarla zenginleştirmek isteyen sivil toplum örgütlerini; beraberce paylaşmak, beraberce düşünmek ve beraberce gelişmek üzere Sivil Toplum Örgütleri için Uzaktan Eğitim Atölyesine davet ediyoruz.
Başvuru için son tarih: 2 Haziran Salı, saat 19:00
Başvuru formu: https://bit.ly/2Tlu3Vk
Nasıl bir arkaplan?
Kovid-19 Salgını sivil toplum örgütlerinin (STÖ) sürdürdüğü yaygın eğitim faaliyetleri için uzaktan/çevrimiçi yöntemleri kaçınılmaz kıldı. Ancak, STÖ’lerin salgının başlaması ile verdikleri ilk yanıtlar, tıpkı örgün eğitim alanında olduğu gibi, daha çok ivedilikli uzaktan öğretim biçimlerinde oldu. Bu hızlı ve erken çabalar için oldukça anlaşılır bir durum elbette. Kaldı ki; pek çok STÖ için altyapı ve uzmanlığa erişimin önünde çeşitli ve bolca engel var. Bu engelleri beraberce aşmak istiyoruz.
Neyi amaçlıyor?
Atölye, salgın döneminde STÖ’lerin uzaktan eğitim/çevrimiçi öğrenme faaliyetlerinin ilgili uzmanlık çerçevesinde yürütülmesine ve eğitim alanında salgının hızlandırdığı paradigma değişikliğine daha hazır hale gelmelerine destek olmak amacıyla yürütülecek.
Neleri kapsayacak?
Atölyede aşağıdaki konular etrafında öğrenme süreçleri tasarlandı:
Kimler katılabilir?
Atölye, uzaktan eğitim yöntemlerini gündemine alan tüm STÖ’lere açıktır.
Nasıl gerçekleşecek?
Atölye, aşağıda belirtilen 2 haftalık tarih aralıklarında 30’ar kişilik 2 ayrı grup ile gerçekleşecektir. Lütfen sizin için hangi dönemin uygun olduğunu aşağıdaki başvuru formunda belirtiniz.
Atölye programı eş zamanlı (senkron) ve eş zamanlı olmayan (asenkron) bireysel ve grup çalışmalarını içeren öğrenme etkinliklerinden oluşuyor.
Belirtilen 2 haftalık dönemlerde toplamda 6 defa ve iki hafta için de Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri takvimlendirilecek 90 dk’lık senkron çalışma ile yine toplamda 6 defa ve bireysel farklılıklar çerçevesinde değişebilecek yaklaşık 90 dk’lık 6 asenkron çalışma gerçekleşecektir.
Atölyeye ilişkin tüm süreç beraberce Akademi Öğrenme Yönetim Sistemi üzerinden ilerleyecektir. Öğrenme Yönetim Sistemine erişim bilgileriniz başvurunuzun olumlu değerlendirilmesinin ardından size iletilecektir.
Kim yürütüyor?
Atölye, beraberce Akademi Koordinatörü Soner Şimşek tarafından yürütülecek.
Soner Şimşek kimdir?
Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği’nde (BÜMED) sivil toplum alanında başlayan profesyonel hayatı; Boğaziçi Üniversitesi (BÜ) Eğitim Bilimleri Bölümünde 8 yıl boyunca araştırma görevliliği, imc TV’de televizyon gazeteciliği ardından önce (Helsinki) Yurttaşlık Derneği şimdi ise beraberce Derneği’nde yetişkin eğitiminin çeşitli boyutlarında yürüttüğü çalışmalar ile yine sivil toplum alanında devam ediyor. Öte yandan; Boğaziçi Üniversitesinde bilgisayar ve öğretim teknolojileri eğitimi lisans, aynı üniversite Eğitim Bilimleri Bölümü Yetişkin Eğitimi Programında yüksek lisans ve yine aynı programda sosyal medya ve öğrenme üzerine yoğunlaştığı doktora çalışması ile akademik serüveni sürüyor.
Nasıl katılabilirim?
Aşağıdaki başvuru formunu doldurarak ve başvuru değerlendirme sonuçlarını takiben gerçekleşecek uzaktan eğitim deneyim paylaşımı oturumunda bulunarak katılım sürecinizi başlatmış olacaksınız.
Neden uzaktan eğitim deneyim paylaşımı oturumu var?
Hazırladığımız atölye kapsam ve programını paylaşım oturumlarında sizlerden gelenler ışığında gözden geçirmek istiyoruz. Böylelikle daha kolektif bir süreç inşa edebileceğimizi düşünüyoruz.
Başvuru formu: https://bit.ly/2Tlu3Vk
Ne zaman?
Son başvuru tarihi
2 Haziran Salı, saat 19:00
Başvuru değerlendirme sonuçlarının bildirilmesi
5 Haziran Cuma, saat 10:00
Uzaktan eğitim deneyim paylaşım oturumları için canlı buluşma
9 Haziran Salı, saat 11:00-12:30 / 1. Grup
11 Haziran Perşembe, saat 11:00-12:30 / 2. Grup
Atölye dönemleri
1. Grup: 15-26 Haziran
2. Grup: 29 Haziran-10 Temmuz
Başvuru değerlendirme nasıl yapılacak?
Küçük ve orta ölçekli STÖ’ler öncelikli olarak atölyeye kabul edilecektir. Başvuru sayısına göre yeniden gözden geçirilmesi söz konusu olacak biçimde bir STÖ’den bir kişinin başvurusu değerlendirilecektir. Ayrıca, değerlendirme sürecinde farklı şehirlerden ve arka planlardan katılım, fırsat eşitliği ve cinsiyet eşitliği ilkeleri esas alınacaktır.
Başvuru değerlendirme sonuçları en geç 5 Haziran Cuma günü, saat 10:00’da başvuru formunda yer alan STÖ genel iletişim e-posta adresine bildirilecektir. Başvuruları olumlu değerlendirilen katılımcı adaylarının yukarıda belirtilen tarihlerde gerçekleşecek uzaktan eğitim deneyim paylaşım oturumunda bulunmaları ile katılımları kesinleşecektir.
Sorularım için size nasıl ulaşabilirim?
Tüm sorularınız için [email protected] e-posta adresinden beraberce Akademi’ye ulaşabilirsiniz.